Home Filmpjes Ontmoetingsplein Agenda Woord zoekt betekenis Fun Info Contact
Ontmoetingsplein

In het programma biodiversiteit geeft je leven kleur werken Echte Welvaart en diverse partners samen aan activiteiten met biodiversiteit op locatie. Op dit plein vind je onze ervaringen met de pilot-projecten in de kantooromgeving, de omgeving van de snelweg en de kinderopvang staan, dat in co-creatie met stakeholders tot stand is gekomen.

andere thema's
Biodiversiteit als leeromgeving
Kinderopvang beleeft biodiversiteit
Snelwegomgeving

Kantooromgeving
In de omgeving Utrecht ligt een nieuw kantorenpark, dat in 2009 de Rietveldprijs won voor het beste stedenbouwkundige ontwerp. Dit park wordt geroemd vanwege het landschappelijke ontwerp en de ambities op het terrein van duurzaamheid en multifunctionaliteit. Er is een volkstuincomplex midden tussen de kantoren, er zijn plannen voor woningbouw, sport- en horecafaciliteiten. Het terrein ligt vlak naast de volkswijk Kanaleneiland. Maar het is nog pril. Het park is als een tuin in een nieuwbouwwijk; ontworpen en ingericht; het gazon en de paden liggen er, de vaste planten staan op hun plek, de tuinmeubels zijn aangeschaft, maar het moet nog gaan groeien en bloeien om een levendig geheel te worden, waar vogels, vlinders en andere soorten zich thuis voelen en waar mensen inspiratie aan ontlenen.

Biodiversiteit geeft je leven kleur stelt de vraag: als groen en duurzaamheid in deze economisch georiŽnteerde omgeving belangrijke waarden zijn, hoe kunnen die waarden dan nog meer ontwikkeld en ook meer beleefd worden door de gebruikers en bezoekers van het gebied?
We ontwikkelen het concept Green Art Business©. In dit concept worden kunst en ecologie met elkaar verbonden. Mensen uit de omgeving worden actief betrokken bij ideevorming en uitvoering van kunstzinnige en ecologisch waardevolle inrichting van lege plekken in het gebied. En van het een komt het anderÖ.

Contactpersoon:
Miranda Boland
E miranda.boland@hetnet.nl
M 06 125 23 222

Bouwplaats voor natuur - 20 december 2011
Overzie in Green Art Business de motieven en meerwaarde van natuur op bedrijventerreinen. Natuur creŽren op bedrijventerreinen is betekenisvol voor de mensen die er werken, het voegt iets toe aan de huidige status van het gebied en heeft waarde voor biodiversiteit. Klik hier.